Geef me de vijf!

Standaard
Geef me de vijf!

De eerste weken van het schooljaar staan veelal in het teken van het inslijpen van regels en routines. Wanneer we als juf of meester iets uitleggen willen we natuurlijk graag dat de leerlingen daar hun aandacht bij hebben. Met mijn leerlingen heb ik besproken wat ik van hen verwacht wanneer ik het stilte-teken geef en dus de aandacht van de leerlingen wil om iets mede te delen of uit te leggen: stil zijn, goed op de stoel zitten, handen leeg, gericht naar de juf (of het bord) en met aandacht luisteren.

Geïnspireerd door vele posts op Pinterest over “Give Me Five” besloot ik mijn eigen poster te ontwerpen. Een visuele ondersteuning en herinnering voor de leerlingen en handig om als leerkracht in stilte naar te verwijzen als een leerling dit soms nog even lastig vindt…

geef me de vijf

Bespreek dit met de kinderen, oefen de afspraken en laat merken dat je dit serieus neemt en ook daadwerkelijk van ze verwacht. Leg je leerlingen ook eens uit waarom je dit belangrijk vindt of laat hen hier zelf over nadenken!

Vind je de poster leuk en zou je die ook graag in je klas gebruiken? Laat een berichtje achter met je e-mail dan stuur ik het bestandje naar je toe!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s